ODKAZY

 

Centrální vysavače

Beam je světoznámá značka centrálních vysavačů. Značka je součástí holdingu Electrolux, což je největší světový výrobce na centrální vysavače. Stále více a více zákazníků se zajímá o možnosti centrálního vysávání, neváhejte a pořiďte si centrální vysavače právě nyní.

Garážová vrata

Společnost Olymps Door je předním dodavatelem garážových sekčních vrat ve střední Evropě. Vzhledem ke zkušenostem jsme schopni nabídnout garážová vrata do všech možných domů i komerčních center. Na našich stránkách objevíte i návrhář vrat.

Server AiNews obsahuje 1323 článků a 23 čekají na schválení administrátorem.

Líbí se vám tento web

 

 39%

 

 26%

 

 7%

 

 10%

 

 17%

odpovědí: 138
Kategorie: Služby
237.01

Osobní asistentka, sekretářka, recepční, administrativní síla – může působit také samostatně ? Ano, může.

Osobní asistentka, sekretářka, recepční, administrativní síla – může působit také samostatně ? Ano, může. 

Toto je můj první blog, tudíž se dopředu omlouvám za nesrovnalosti či neprofesionalitu, a čirou neotřelost mého textu a projevu.

PersonalAssistantOsobní asistentka na půdě Evropské Unie, na tuto profesi je pohlíženo z mnoha úhlů. Záleží, v jaké rezidenční zemi poskytujete své služby, zemi demokratické a otevřené, vstřícné a tolerantní. Jaké individuální kořeny a uspořádání má daná země, složení a vzdělání obyvatelstva, a jakými dějinnými událostmi si prošla.

http://www.internationalassistant.eu

Osobní asistentka - začala jsem svoji činnost budovat v České republice, hlavním městě Praze. Jelikož již několik řadu let žiji v Praze, vystudovala jsem VŠ a v průběhu studia se zdokonalila v jazycích, a velice často cestovala - tudíž jsem mohla vycházet se svého teoretického pohledu, že člověk se všude dohovoří, a pokud je obdařen i talentem komunikativnosti – tak se také i nikde neztratí. V tomto je i zakomponován svět byznysu. Nebát se, ustát to a jít si za svými cíly a sny.

Vezměte si svůj osud do svých rukou, zamyslete se, v čem vynikáte, jste odborník ve svém oboru, pro co máte zápal, zanícení, oddanost určité myšlence či vizi, produktu, co Vás baví nebo přímo fascinuje, podmaňuje a přitahuje myšlenka/ idea, práce, od čeho nemůžete odtrhnout oči, mysl, celé své já…..

V tom je prapůvod celého podnikání…….Začala jsem dosti nestandardně podnikat v oboru, který je v České republice zcela neobvyklý, neznámy, a nevšední. Osobní asistentka podnikající samostatně, nezávisle, sama na volné noze. Všichni známe asistentské, sekretářské pozice – ALE pouze coby v rámci podniku. Krásná a usmívající se sekretářka či slečna na recepci, každodenní obrázek toho s kterým se setkáváme stále. Jak je tedy možné potkat tuto individualitu na Pražských ulicích všedních pracovních dnů ? Jak může někdo dělat asistentku bez jejího vlastního šéfa, a tudíž bez jeho vlastních direktivních příkazů a šéfových nařízení ? Co je to za podnikání ? Nechápete….bloudíte a rozpakujete se.  

Vize je zcela jednoduchá, a jako ve všech mnoha případech – žádná inovace (pokud se poohlédneme po zahraničí). Osobní asistentka jako profese je zcela běžná praxe v mnoha zemích, a obzvláště ve Spojených státech. Tuto roli může zastávat jak žena, také i muž – nediskriminovala bych je u této profese, ale ženský faktor dodává tomuto ….více křehkosti, důraz na detail, a preciznosti práce. Nic proti mužské práci, ale pánové – ruku na srdce – komu by se líbilo vybírat dárky pro manželky / manžely / partnery k výročím, posuzovat zda zelené šatstvo se hodí s modrým, a celé dny se prodírat v květinářství, protože jste na něco nebo na někoho zapomněli ? Jsem ráda, že jste mi pánové daly za pravdu. Samozřejmě, že práce Osobní asistentky zahrnuje větší škálu činností a zodpovědností, nejenom pobíháním po obchodech…

Práce PA je především postavena a ukotvena ve SPOKOJENOSTI ZÁKAZNÍKA. K zákazníkovi se přistupuje vstřícně, obětavě, bez limitů a mantinelů „pracovní doby“.

Říká se a je svatá pravda: „Můj zákazník, můj pán“, ale pro oboustrannou spokojenost zúčastněných stran, řídím se vždy pravidlem rovnocennosti, pravidlem slušnosti a pokory, a pravidlem: Nikdy se před nikým neponižuj a nikdy se nad nikoho nepovyšuj. Vážení – funguje to…….

Pokud se již zezačátku postavíte před zákazníka / klienta s touto vštěpenou filozofií jako svého vlastního sebejistého přesvědčení, vždycky se domluvíte……i když je možné také na práci, které naprosto nerozumíte, nikdy jste ji neviděli, a je pravděpodobné, že o ni dokonce slyšíte poprvé….Ale proč NE ? Malé batolící se děti taky neumějí mluvit, psát, číst, atd…a nakonec se to také naučí. Tudíž – hlavu vzhůru, a žádný učený z nebe nespadl (jak říkávala moje maminka)

Neexistuje žádný výčet toho, co kvalifikovaná a pečlivá, a již několika léty zkušená PA vykonává za služby. Zajisté – základní seznam si vytvoří každý, ale toto není záměrem mého blogu. Podstatou dobré a kvalitní práce je, přinést klientovi zaručené a spolehlivé služby, které si bude pamatovat po léta ….třeba i pro jejich neohrabanost, nešikovnost v rozjezdu, ale provedených s osobitostí a vnitřním přesvědčením. Co je mi oproti tomu 100% profesionál, jež si ani nevzpomene na mé narozeniny, a po několik let se mne stále ptá na moji ženu Marii, která mi dávno utekla s kamarádem do Austrálie ???

Osobní přístup ke klientovi Vás nenaučí žádné „profesionální kurzy jak se stát úspěšnou a top asistentkou /sekretářkou“ to musíte mít v krvi. Kurzy, školení, training, kvalifikace a znalosti cizích jazyků jsou fundamentální, ale není to příznačné s čím uspějete na trhu.

Vzdělání Vám posune hladinu i příčku vědomostí, cestování – plynulé a zřetelné vyjadřování se v cizím jazyce, profesní zkušenosti Vás posunou do vyšších a vyšších sfér.

Charisma, určitou image, kterou si kolem sebe Vy sami vytvoříte, je výlučně ve Vašich rukou.

Můžete umět všechno a také nic….všechno záleží na jednom malém okamžiku, jak zapůsobíte, jaký uděláte dojem, a co si z toho odnesete.

Nakonec, nakonec ….co ještě dodat, jelikož je to můj první blog …….

Na trhu se prezentuji co by independent PA prvním rokem. Stále existuji, mám již svou klientelu, a má práce mě posunuje a vyvíjí se každým dnem. Ztratit partnera, manžela, přítele si dovedu představit i když s velkou bolestí v srdci, ztratit svou práci – NE. Každým novým dnem mi má práce přináší nové obzory, nové zkušenosti a velkou životní radost.

A pánové – nepředstavujte si pod pojmem „Personal“, až tak zase příchylně přespříliš Personal

http://www.internationalassistant.eu

Mgr.Jana Švihlová.

P.S. : Tato stať vznikla na popud všech mých známých, přátel, spolupracovníků, aj…jež mi kladou jednu a tu stejnou otázku: „A jde to, vyděláš si jako samostatná PA?“

Odpověď je jednoduchá – ANO, jde všechno pokud si za tím tvrdě, neoblomně a  sebevědomě jdete.

A Ti co mi závidí – je mi to úplně jedno……….ale proč vlastně čtete až dokonce ?

Jakékoliv komentáře vítány….a obzvláště kritika !



autor: JanaSv
vytvořeno - 14.3.2011
Počet shlédnutí: 1326

© 2010 - 2024 AiVision, s.r.o. - tvorba webových stránek, AiVision na Seznam.cz