ODKAZY

 

Centrální vysavače

Beam je světoznámá značka centrálních vysavačů. Značka je součástí holdingu Electrolux, což je největší světový výrobce na centrální vysavače. Stále více a více zákazníků se zajímá o možnosti centrálního vysávání, neváhejte a pořiďte si centrální vysavače právě nyní.

Garážová vrata

Společnost Olymps Door je předním dodavatelem garážových sekčních vrat ve střední Evropě. Vzhledem ke zkušenostem jsme schopni nabídnout garážová vrata do všech možných domů i komerčních center. Na našich stránkách objevíte i návrhář vrat.

Server AiNews obsahuje 1323 článků a 23 čekají na schválení administrátorem.

Líbí se vám tento web

 

 39%

 

 26%

 

 7%

 

 10%

 

 17%

odpovědí: 138
neniobr.jpg

Trendem posledních let se stali keramické nože. Velmi oblíbenými se stali u zastánců zdravé výživy. Keramika totiž neabsorbuje chuť ani zápach krájených potravin -  avšak tento argument obstojí pouze při srovnání s noži vyrobenými z neušlechtilých ocelí. Další propagovanou, ale zároveň diskutabilní, výhodou je to, že ovoce a zelenina po krájení nezhnědne a zachová si veškeré vitamíny.

Avšak jejich jedinou skutečnou výhodou, kterou oceňují i profesionální kuchaři, je bezesporu nepřilnavý povrch daný vlastnostmi použité keramiky.

Nesmíme však zapomínat na hlavní nevýhodu, kterou keramické nože mají a tou  je jejich extrémní křehkost.

U keramických nožů je nutné vyvarovat se veškerých pracovních postupů kdy je potřeba větší síly při řezání, nebo vykosťování masa, jelikož hrozí zlomení nože, nebo vylomení části ostří. Vylomená část ostří může následně zůstat i v připravovaném pokrmu, což může vést i k následné zdravotní újmě strávníka.

Také péče o ně vyžaduje větší obezřetnost aby nedošlo k poškození křehkého nože, nemluvě o pádu nože na zem, kdy by se mohlo poškodit nejen ostří a ulomit  špička nože, ale může snadno dojít ke zlomení celého nože.

Pro profesionální kuchaře, kteří používají nože celý den, je také značnou nevýhodou jejich malá hmotnost, jelikož potom musí vynakládat větší sílu pro provedení řezu a tím trpí jejich zápěstí a celá ruka. Ze všech těchto důvodů proto nenajdete keramické nože v žádné profesionální kuchyni.

 

Naopak klasické kované nože se vyznačují vyšší hmotností která pomáhá při provádění řezu, lze je snadno brousit, jsou lépe vyvážené a také péče o ně je snazší.

Proto se německá firma s dlouholetou tradicí výroby kovaných kuchařských nožů Friedr. DICK ve spolupráci  se světovou asociací kuchařů WACS (World Association of Chefs Societies ) rozhodla uvést na trh řadu nožů Premier WACS.

Tyto nože jsou kované z jednoho kusu nerezové oceli, čepel je však navíc pokryta speciální, patentovanou vrstvou složenou ze směsi keramických částic. Tato patentovaná vrstva se vyznačuje stejnými nepřilnavými a antibakteriálními vlastnostmi jaké najdeme u keramických nožů.

Díky tomuto jedinečnému spojení vznikla unikátní řada nožů spojující  dvě výhody v jednom - ,,nezničitelnost“ nožů kovaných a již zmiňovanou výhodu nožů keramických.

Tyto nože je samozřejmě možné také ostřit pomocí ocílek a brousit na všech typech brusek na nože, aniž by hrozilo jejich poškození, nebo zničení. Uvedená povrchová vrstva je na nůž nanášena při vysoké teplotě a tlaku a je tak pevně a trvale spojena s tělem nože a nehrozí její odlupování, nebo jiné poškození. Samotný nůž je přitom vyráběn z nerezové slitiny podle vlastní receptury firmy F. DICK a nevyrábí se z materiálů běžně dostupných na trhu.

Třešničkou na dortu je rukojeť s perleťovou vrstvou. Je příjemná svým tvarem a povrchem na dotek a umožňuje tak bezpečné a ergonomické držení nože.

Nože této série jsou výsledkem společné spolupráce firmy F. Dick a již zmiňovanou světovou asociací kuchařů kdy se k vývoji nožů série Premier WACS vyjadřovali hlavně profesionální kuchaři,kteří přímo ovlivňovali jak tvar samotných nožů, tvar rukojeti, ale i další ergonomické prvky nožů.

Proto je série nožů Premier WACS tolik oblíbená mezi kuchaři, protože vychází z jejich reálných potřeb pro celodenní práci.

 

Navštivte náš e-shop www.noze.cz



autor: noze dick
vytvořeno - 15.8.2011
Počet shlédnutí: 2601

© 2010 - 2024 AiVision, s.r.o. - tvorba webových stránek, AiVision na Seznam.cz