ODKAZY

 

Centrální vysavače

Beam je světoznámá značka centrálních vysavačů. Značka je součástí holdingu Electrolux, což je největší světový výrobce na centrální vysavače. Stále více a více zákazníků se zajímá o možnosti centrálního vysávání, neváhejte a pořiďte si centrální vysavače právě nyní.

Garážová vrata

Společnost Olymps Door je předním dodavatelem garážových sekčních vrat ve střední Evropě. Vzhledem ke zkušenostem jsme schopni nabídnout garážová vrata do všech možných domů i komerčních center. Na našich stránkách objevíte i návrhář vrat.

Server AiNews obsahuje 1323 článků a 38 čekají na schválení administrátorem.

Líbí se vám tento web

 

 39%

 

 26%

 

 7%

 

 10%

 

 17%

odpovědí: 138
Kategorie: Nezařazeno
548.png

Inovativně a efektivně se rozhodla k pomoci opuštěným dětem přistoupit společnost Helen Doron. Ta, od října 2011 bude intenzivně učit anglický jazyk speciální metodikou v Dětském domově Mladá Boleslav.

Cílem je předat základy angličtiny dětem ve věku 2-3 let a individuálně pracovat s dětmi, které vyrůstají v daném ústavu. Výuka probíhá bezplatně a jedná se o pilotní spolupráci. Osvědčí-li se, bude postupně prohlubována.

Od října 2011 bude v Dětském domově Mladá Boleslav odstartován pilotní projekt výuky angličtiny metodou Helen Doron, která navázala úzkou spolupráci s Nadací Terezy Maxové dětem..

A jak konkrétně bude výuka metodikou Helen Doron vypadat?  Skupina pěti dětí ve věku do tří let z Dětského domova Mladá Boleslav se bude pod vedením kvalifikované a zkušené lektorky věnovat angličtině po dobu 45 minut týdně. Kromě výukových hodin budou ještě dvakrát denně poslouchat CD s anglickými písničkami Helen Doron. Seznámí se tak s melodií a rytmem nové řeči. I když ještě nerozumí slovům, dostávají do ruky klíč k budoucí správné výslovnosti.

“ Tento typ výuky je  pro děti v ústavní výchově standardně  nedostupný.  Navíc, a to je velmi pozitivní, se díky němu děti hravou formou učí např. pojmenovávat části svého těla a věnuje se pozornost právě a hlavně jim. To je pro tyto děti nesmírně důležité, protože jim lektorky ukazují jejich jedinečnost”, říká ing.Monika Páleníková, manažerka pro provoz a granty Nadace.

Není proto divu, že tento projekt je nyní na prvním místě zájmu ředitele Helen Doron v ČR Marka Halfara, neboť jeho dlouholetou zkušeností je velká úspěšnost této metody  Jak sám říká: “ Jsem velmi rád, že jsme začali tento projekt. Máme dlouholeté zkušenosti s výukou angličtiny dětí, téměř denně jsem v naší jazykově škole a vidím pokroky našich žáčků. Často se s dětmi začínají učit jazyk i jejich rodiče. Děti z dětských domovů takovou možnost nemají.  Nadace Terezy Maxové poskytuje velmi potřebnou pomoc zejména pro individuální růst každého dítěte, čímž je připraví do života a právě proto jsme se rozhodli podpořit tento projekt.”


Přáním pana Halfara je bezplatně poskytnout tuto možnost co nejvyššímu počtu dětí v dětských domovech. Vidina možnosti ulehčení jejich startu do života  je pro něj směrodatná.

 

Výukové programy Helen Doron


English For Infants (22 měsíců - 4 roky)

Je kurz přizpůsoben dětem právě si uvědomujícím sebe sama. Právě ti nejmladší jsou schopni zapamatovat si jednotlivá slova až po jednoduché gramatické struktury a porozumět jim. Během kurzu se děti naučí okolo 270 slov a porozumí jejich významu. Také u tohoto kurzu jsou děti doprovázeny jedním z rodičů.

More English For Infants (2 - 5 let)

Ve věku prvního poznávání řeči se děti postupně učí nová anglická slůvka a větné struktury. Po ukončení tohoto kurzu děti umí okolo 450 slov. Kromě toho se stále více rozvíjí schopnost porozumět a vytvářet jednoduché věty.

First English For All Children (4 - 5 let)

Pomocí básniček, rýmů a písní nabízí kurz First English for All Children solidní základ anglického jazyka. Tento kurz je muzikální a zároveň jazykovědně propracovaný. Děti získají anglickou slovní zásobu okolo cca. 600 slov, naučí se zpívat a porozumět 32 písničkám v anglickém jazyce.

English For All Children (5 - 10 let)

English for All Children dětem zprostředkovává anglický jazyk pomocí mnoha oblíbených a známých dětských říkadel a tradičních anglických dětských písniček. Kurz výborně spolupracuje s požadavky učebních plánů na základních školách. Děti získají anglickou slovní zásobu čítající cca. 950 slov. Porozumí základním větným strukturám a gramatickým jevům a budou je umět použít se správnou výslovností.

• More English For All Children (5 - 10 let)

More English for All Children nejen zprostředkovává dětem anglický jazyk pomocí mnoha dětských říkadel a autentických anglických příběhů, ale také rozšiřuje jejich všeobecné znalosti – to vše v angličtině.  Děti získají anglickou slovní zásobu cca. 925 slov. Po absolvování kurzu budou umět umět samy tvořit anglické věty a aktivně mluvit.
 
Play On In English (5 - 8 let)

Kurz Play On In English obsahuje velké množství rozmanitých her a příběhů k reprodukci. Tento kurz nabízí dětem s dobrými základními znalostmi rozšíření slovní zásoby a sebevědomé zacházení s anglickým jazykem. Díky kurzu Play On In English získají děti anglickou slovní zásobu v rozsahu okolo 1.050 slov.


Helen Doron Early English je předním inovativním vzdělávacím systémem, který od roku 1985 poskytuje exkluzivní vzdělávací programy a kvalitní výukové materiály pro děti od tří měsíců do 14 let. Helen Doron Early English je "duchovním dítětem" britské lingvistky a pedagožky Helen Doron, která spojila své znalosti nabyté během akademických studií s praxí při práci učitelky anglického jazyka a vytvořila vlastní přirozenou a úspěšnou metodu výuky anglického jazyka pro děti. Jako vědec přitom kladla důraz zejména na rozhodující vývojové fáze mozku dítěte.
Jazyková metoda Helen Doron je založena na pravidelném opakovaném poslechu a pozitivním upevňování již nabytých znalostí. Učí jazyk kombinací vizuálních, auditivních a pohybových vjemů. Helen Doron Early English ale není jenom o učení cizího jazyka, děti se zároveň naučí být kreativními a celoživotními studenty.

Helen Doron Early English je celosvětově uznávanou metodou. Dnes podle ní učí angličtinu přes 3 000 učitelů více než 85 000 dětí ve třiceti zemích světa. Za 25 let její existence prošlo kurzy Helen Doron Early English celkem přes milion dětí. V České republice bylo první z výukových center otevřeno v září 2004 v Opavě. V současné době funguje po celé České republice celkem 33 center. V menších městech dále působí nezávislí učitelé. Celkově se u nás na 73 místech učí v rámci Helen Doron Early English více než 4800 dětí.  
Jednou z hlavních předností Helen Doron Early English je šíře a návaznost nabízených kurzů. Rodiče si mohou vybrat celkem z 10 kurzů angličtiny v závislosti na věku a míře pokročilosti dětí. Kurzy pokrývají sedm let mluvené angličtiny pro nejmenší a malé děti a tři roky konverzace, čtení a psaní pro starší děti. Kurzy trvají zpravidla jeden školní rok a vyučuje se v malých skupinách čtyř až osmi dětí.
Více informací naleznete na www.helendoron.cz


Fotografie:
http://www.uschovna.cz/zasilka/D4W7AGC9SK3F8T9V-XE7


Pro více informací kontaktujte:
Marek Halfar, Tel.: 604 287 085,
email: m.halfar@helendoron.cz
ANGLIČTINAproDĚTI s.r.o
 

 

Tiskový servis:
Profit klub
Salmovská 10
120 00 Praha 2
Kontakt:
Jaroslava Timková, 775 733 662
Monika Mašková, 722 945 368   
www.profitklub.cz


 



autor: Profitklub
vytvořeno - 29.9.2011
Počet shlédnutí: 1294

© 2010 - 2024 AiVision, s.r.o. - tvorba webových stránek, AiVision na Seznam.cz