ODKAZY

 

Centrální vysavače

Beam je světoznámá značka centrálních vysavačů. Značka je součástí holdingu Electrolux, což je největší světový výrobce na centrální vysavače. Stále více a více zákazníků se zajímá o možnosti centrálního vysávání, neváhejte a pořiďte si centrální vysavače právě nyní.

Garážová vrata

Společnost Olymps Door je předním dodavatelem garážových sekčních vrat ve střední Evropě. Vzhledem ke zkušenostem jsme schopni nabídnout garážová vrata do všech možných domů i komerčních center. Na našich stránkách objevíte i návrhář vrat.

Server AiNews obsahuje 1323 článků a 23 čekají na schválení administrátorem.

Líbí se vám tento web

 

 39%

 

 26%

 

 7%

 

 10%

 

 17%

odpovědí: 138
Kategorie: Služby
747.01

Co mne motivovalo k tomu, abych si založila vlastní společnost se zaměřením na poskytování profesionálních služeb Osobní asistentky?

Primární příčinou mého záměru bylo, a stále zůstává, že cítím svou práci jako své osobní poslání. Mám neobyčejnou vášeň pro obchodní záležitosti, kreativitu a vše co se děje kolem nás.

Po absolvování VŠ jsem neměla tolik příležitostí  a otevřených dveří u velkým mezinárodních firem, abych zastávala pozici PA – Osobní asistentky. Byla jsem natolik odhodlaná a pevně rozhodnutá, že práce Osobní asistentky je nedílnou součástí mé osobnosti, že jsem započala kontinuálně při výkonu zaměstnaneckého poměru na státním úřadě vytvářet si své  portfolio JSV a poskytování služeb Osobní asistentky.

Měla jsem neobyčejné štěstí, že ihned v počáteční fázi podnikání jsem získala první zakázky od klientů, jako např. americká klientela, přestěhující se do Prahy a zastávající Top-manažerské pozice, a tím jsem úspěšně nastartovala svou činnost.

Tento úspěšný start mne povzbudil natolik, že jsem si uvědomila, že práci Osobní asistentky se již nikdy nevzdám.   

 

Jaké služby si u mne klient může sjednat a co může očekávat?   

Samozřejmě existuje široký výčet služeb, které má Osobní asistentka v kompetenci. http://www.internationalassistant.eu/cz/3-sluzby/

Podstatným a partikulárním rozdílem mezi asistentkou v zaměstnaneckém poměru u firmy nebo společnosti je, že má pevně stanovené každodenní pracovní povinnosti, vymezenou pracovní dobu a stálý okruh lidí s kterými jedná a je v kontaktu. Na rozdíl od ní má nezávislá Osobní asistentka neustálé se měnící pracovní prostředí, s cílem zajistit služby klientovi k jeho úplné spokojeností. Přínosem pro klienta je její flexibilita, pružný přístup k daným úkolům a v neposlední řadě můj nekonvenční přístup k řešení pracovních problémů. Pracovní doba Osobní asistentky je plně přizpůsobena času a potřebám klienta. Osobní volno, dovolená nebo případná nemoc neovlivňují plnění závazků vůči klientovi. Klientovi je nezbytné vycházet maximálně vstříc, i když na úkor svého soukromí a pohodlí.  

 

Ve zkratce, co může klient ode mne očekávat ?

 Loajálnost a důvěru ve mně svěřenou, nezklamu a podpořím veškerý chod jeho činnosti k prosperitě a rozvoji společnosti. Výsledek managerů a leaderů velkých společností se do značné míryodvíjí od dovedností a schopností jejich asistentek.

Vzdělávat se v oboru, znalost několika světových jazyků, vytvářet si komunitní sítě, navštěvovat  společenské a kulturní událostí, sledovat aktuální dění, to vše  se počítá jako automatická záležitost začlenění a zviditelnění se.

 

Má práce je časově náročná. Jaké jsou kladeny nároky na časovou flexibilitu ?

Time management a jeho zorganizování je jedna z nejpodstatnějších skutečností. Má pracovní doba se vymezuje od 8 a.m. – 8 p.m. Zajisté nastanou i takové okolnosti, kdy je potřeba pracovat déle, o víkendech nebo svátcích. Pokud se vyskytne neočekávaný problém, je zapotřebí jednat. Správná  míra úslužnosti a ochoty se Vám vždycky v dobrém vrátí.

Práce Osobní asistentky zahrnuje i časté pracovní cesty, kdekoliv v rámci celého světa. Svůj osobní volný čas musím mnohokrát přizpůsobovat mé práci, ale ta mi formuje tak široké spektrum nových a zajímavých situací a poznávání nových lidí, a pracovních příležitostí, že se ráda nechám o tento čas „ochudit“.   

 

Poskytuji služby Osobní asistentky, co mně na této práci nejvíce baví ? Jaké zkušenosti jsem již získala, a proč je tato práce pro mě tak zajímavá ? 

Jsem docela aktivní a pozitivní člověk, takový filantrop. Být v neustálém kontaktu s lidmi, řešit jejich problémy a zabývat se úkoly, mne uspokojuje natolik, že jsem si nemohla své povolání lépe vybrat.

Specifikuji se především na zahraniční klientelu, kde tito lidé pocházejí s rozličných kultur a společenských zvyků. Tato škola života Vás naučí nejvíce, procházíte vlastně pořád koloběhem learning-by-doing, učíte se asertivitě svého vlastního chování, plné zodpovědnosti za své vlastní kroky a rozhodnutí. Tyto návyky Vás postaví natolik do stabilní pozice “hráče“, že si můžete dovolit ignorovat předsudky, závist a cynismus spoluobčanů.

 

A nějaké zajímavé zážitky?

Pamatuji si jednou na zážitek, kdy jsem přivedla do bytu klientky „pomocníky“, kde jeden byl slepý a druhý hluchý. Tuto skutečnost jsem předem samozřejmě nevěděla, kde naštěstí všemi to bylo pojato jako žert.

Práce pro klienta mě zavedla do Číny, kde takových neobyčejných situací člověk zažil více. Samozřejmě nelze přehlédnout „socialismus“ s lidskou tváří této obrovské země.

Tato práce je oslnivá v tom, že jeden den máte prezentaci na půdě Poslanecké sněmovny, kde si sednete k jednomu stolu s poslanci tohoto státu, a druhý den se můžete naleznout mezi partou dělníků a chystat jim svačinu. Nerozčleňuji lidi do škatulek podle povolání , postavení ve společnosti,  ale podle jejich charakteru a přístupu k práci.

 

Jakou vlastnost považuji u dobré Osobní asistentky za klíčovou?

Určitě loajálnost a diskrétnost. Takové to soucítění s týmem a se společností lidí, se kterými a pro které pracuje.

V dnešní době lidé hledají práci převážně proto, aby si zaplatili své životní výdaje, bez rozmyslu zda je práce bude bavit či ne. (pozn. tato úvaha nevzešla přímo ode mne, ale byla mi několikrát předsouvána od klientů při najímání mých služeb).

Opravdu dobrou asistentku musí její práce bavit, jinak se nedá vykonávat kvalitně a na profesionální úrovni. Pokud ji práce nenaplňuje, nemá co do týmu vložit, nemá možnost cokoliv vytvářet a rozvíjet.

Od svých spolupracovníků vyžaduji samostatnost a schopnost se sám rozhodovat, mít své vlastní uvážení a najít rychlé řešení problému.

 

Mé doporučení jak se stát profesionální Osobní asistentkou

Jedná se o široký záběr: průzkum trhu a mé potenciální konkurence, sílu, vytrvalost a píli,  ze začátku pracovat až 12 (a více) hodin denně, znalost základních marketingových a reklamních prvků, stálé a nikdy nekončící se vzdělávání, flexibilita a velké tvůrčí schopnosti.  A také špetka ctižádostivé drzosti :-) Asi nejzásadnější roli úspěchu v podnikání, je udržet si pozitivní myšlení a dobrého ducha, i když se Vám zrovna nedaří.

Jděte za svými vlastními sny a identifikujte si své vlastní cíle, setrvejte na svých názorech a postojích,  nemněte se ve prospěch společnosti. Z velké části prodáváte sami sebe, Vaše „know-how“ , kus své práce kus svého já.

Dnešní mladá generace se v mnohém spoléhá na své rodiče, poskytující jim zázemí rodiny, neví ani nevidí žádnou budoucnost, ctižádost v kariérním, osobním životě, zápal pro jakoukoliv věc, nadšení , obdiv a respekt k autoritám, oddanost pro společnou práci.

Možná mne to až moc zatahuje do minulosti, ale díky výchově mých rodičů, kteří mě vedly k pracovitosti a skromnosti, kdy už v útlém mládí jsem byla nucena vstávat za ranního svítání, a po otevření trafiky si zakoupit inzertní pracovní noviny, a hledat si cesty ke svému uplatnění. Dnes jim mohu za to jenom vřele děkovat, protože vím kde jsem, vím čím chci být, a vím určitě čím se nikdy nechci stát.  

Nakonec: Já mám své motto, za které by se člověk v dnešní „moderní“ době v roli ženy podnikatelky až styděl: „Já mám ráda práci, a ona má ráda mě“.

Takže všem těm rejpalům, závistivcům a žvanilcům: Všechno mi můžete vzít, sypat mi popel na hlavu, závistivě a neobjektivně tlachat, jediné a to nejcennější mi stejně nikdy  nevezmete – mou práci.

 

 

S pozdravem,

Mgr.Jana Švihlová



autor: JanaSv
vytvořeno - 9.2.2012
Počet shlédnutí: 1216

© 2010 - 2024 AiVision, s.r.o. - tvorba webových stránek, AiVision na Seznam.cz