ODKAZY

 

Centrální vysavače

Beam je světoznámá značka centrálních vysavačů. Značka je součástí holdingu Electrolux, což je největší světový výrobce na centrální vysavače. Stále více a více zákazníků se zajímá o možnosti centrálního vysávání, neváhejte a pořiďte si centrální vysavače právě nyní.

Garážová vrata

Společnost Olymps Door je předním dodavatelem garážových sekčních vrat ve střední Evropě. Vzhledem ke zkušenostem jsme schopni nabídnout garážová vrata do všech možných domů i komerčních center. Na našich stránkách objevíte i návrhář vrat.

Server AiNews obsahuje 1323 článků a 23 čekají na schválení administrátorem.

Líbí se vám tento web

 

 39%

 

 26%

 

 7%

 

 10%

 

 17%

odpovědí: 138
Kategorie: Zdraví
neniobr.jpg

Green Bottle - elegantní řešení pro zdraví i přírodu

Zamořují životní přírodu, škodí zdraví

V České republice se za rok spotřebuje jedna miliarda PET lahví. To znamená každoroční produkci 1.100.000 tun odpadu v podobě plastu. Přitom na výrobu jednoho kilogramu polyetylenu (surovina pro výrobu PET lahví) je potřeba až 2 kg ropy, čímž také vzniká 6 kg oxidu uhličitého. Velká část z nás ale nepřijde do styku s plastovou lahví jen při zakoupení balené vody v obchodě. Mnozí s oblinou naplníme použitou PET lahev vodou, šťávou či čajem na cestu do školy nebo do práce. Chvályhodný přístup s ohledem na přírodu a využívání použitých PET lahví s sebou však nese mnohá zdravotní rizika.

Největší nebezpečí souvisí s uvolňováním ftalátů a bisfenolu A do nápoje obsaženého v PET lahvi. Je jedno, jestli jste nápoj v PET lahvi právě koupili v samoobsluze nebo jste si připravili svůj vlastní. Zmiňované škodlivé látky se uvolňují v důsledku působení tepla. Chemická reakce může být samozřejmě umocněná několikadenní přepravou PET lahví s nápoji kamionem, ale i skladováním v hale logistického centra, kde jsou nezřídka kdy mnohem vyšší teploty než venku. Bifenol A přitom představuje velké nebezpečí pro lidský organismus. Může napomáhat vzniku cukrovky, ale i podněcuje i některé typy rakoviny. Rizikovou skupinou jsou pak především ženy ohrožené rakovinou prsu. U mužů byly zase zaznamenány souvislosti této látky s úbytkem spermií. Vedle toho ftaláty se používají jako změkčovadlo plastů a jsou v pravdě toxické. Ohrožují činnost ledvin a jater, podněcují alergie a astma, narušují plodnost mužů.

Elegantní alternativa se zárukou pro Vaše zdraví

Navzdory výše uvedenému existuje alternativa, která zaručuje bezpečí pro Vaše zdraví a současně bere ohledy i na přírodu a životní prostředí. Na trhu jsou k dispozici zdravé lahve Green Bottle. Ty jsou vyráběné z nezávadné potravinářské oceli, takže neobsahují ani neuvolňují žádné škodlivé látky. Neporézní materiál navíc nezanechává uvnitř lahve žádné příchutě nebo vůně předchozích nápojů. Uzávěr lahve je vyroben z polypropylénu číslo 5, který neobsahuje žádné škodlivé ftaláty ani bifenol A. Tyto lahve jsou vhodné také pro teplé nápoje. Lahve Green Bottle jsou navíc plně recyklovatelné. Dejte svému okolí vědět, že Vám na životním prostředí záleží.

Zdravé lahve Green Bottle jsou oblíbené také pro jejich originální design. Každý si může vybrat z několika desítek vzorů, přesně podle svého vkusu. Green Bottle jednoduše podtrhne Vaši osobnost. Navíc jsou lehké a přitom odolné. Dobře poslouží sportovcům i dětem pro zajištění pitného režimu po celý den.

Podívejte se, jaké Green Bottle pro Vás aktuálně nabízíme.



autor: smartlab
vytvořeno - 15.4.2012
Počet shlédnutí: 1706

© 2010 - 2024 AiVision, s.r.o. - tvorba webových stránek, AiVision na Seznam.cz